Mitä tekee ekokampaaja?HoidotEnergialeikkaus l Kasviväri l Intialainen päähieronta l Hinnasto


Mitä tekee ekokampaaja?Ekokampaajalle tärkeää on kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, noudattaen kestävän kehityksen periaatteita. Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa. Ekokampaamossa kiinnitetään huomiota tuotteiden ainesosiin. Me ekokampaajat pyrimmekin välttämään turhia kemikaaleja, koska luonnosta saamme paljon erilaisia hoitavia ja tehokkaita raaka-aineita, jotka ovat hyväksi hiuksille ja koko keholle.

Ekokampaamossa voit saada hiuksiisi kauniin sävyn kasvivärillä, koko kehoa puhdistavan kuurin savella, turpeella ja merilevällä. Voit saada myös uuden mallin ja elinvoimaa hiuksiisi energialeikkauksella. Luonnonmukaiset keinot antavat apua moniin hiuspohjan ongelmiin, kuten hilseeseen, kutinaan ja rasvoittuvaan hiuspohjaan. Voit myös nauttia vaikka rentouttavasta intialaisesta päähieronnasta, jonka ekokampaaja usein tekee ennen hoitoja tehostaakseen niiden vaikutusta.

Käytämme Oranssissa ekosähköä, kierrätämme kaikein mahdollisen ja välillä mahdottomankin ja käytämme luomuna kaiken mahdollisen myös tarjoamamme kahvin ja teen.

Takaisin ylös ::


Hoidot


Ekokampaaja käyttää työssään arvokkaita luonnon raaka-aineita jotka ovat nykypäivänä monilta unohtuneet, vaikka niiden teho on tunnettu jo satoja vuosia. Nykyään hyvin tavanomaisia ongelmia kuten hilseilyä ja kutinaa voidaan hoitaa luonnollisin keinoin ilman synteettisiä kemikaaleja.

Koska ihminen on kokonaisvaltainen olento, vaikuttaa kaikki aina kaikkeen. On syytä pureutua syyhyn miksi esimerkiksi hiuspohja hilseilee, eikä vain hoitaa sitä paikallisesti ja jättää perimmäistä syytä selvittämättä. Ekokampaajan käyttämiä perusraaka-aineita ovat henna, senna ja indigo kasvit, erilaiset savet, merilevä, yrtit ja öljyt.
Takaisin ylös ::


Energialeikkaus


Energialeikkaus on kokonaisvaltainen hoidollinen hiustenleikkaustyyli, joka rentouttaa ja samalla puhdistaa koko kehoa. Sitä voisi leikkisästi kutsua hiusten feng shuiksi, jossa tavoitellaan kehon ja sielun harmoniaa. Kun ne ovat tasapainossa, mielen ja kehon voimat vahvistuvat.

Energialeikkaus aloitetaan aina päähieronnalla, joka on yleensä intialainen päähieronta. Teknisesti kyseessä on hyvin puhdas ja selkeä leikkaus jossa vältetään jyrkkiä kulmia ja eripituiset hiukset yhdistetään toinen toisiinsa, lopputuloksena harmoninen linja. Leikkauksen aikana hiuksia kammataan voimakkaasti. Näin saadaan hieronnan aikana liikkeelle lähteneet kuona-aineet poistumaan kehosta. Energialeikkauksen jälkeen jokainen hius tukee toinen toistaan kasvaen tasapainoisesti. Hiukset pysyvät kauemmin ryhdissään ja malli näyttää ryhdikkäältä ilman muotoiluakin. Hiuksista tulee paksummat ja monilla ne saavat lisää taipuisuutta.


Takaisin ylös ::
Kasviväri


Kasviväreillä on paitsi värjääviä myös hoitavia ominaisuuksia. Tavallisin niistä on henna (Lawsonia inermis), joka on monivuotinen pensaskasvi, jonka jauhetuista lehdistä saadaan henna väriä. Mustaa hennaa ei ole olemassa, vaan kylmiä sävyjä saadaan Indigo (Indigofera tictoria) kasvista, joka on hernekasveihin lukeutuva pensas.

Kasvivärin pohjana käytetään yleensä hennaa, cassiaa ja indigoa. Jotta saadaan erilaisia sävyjä ja vivahteita, jauheeseen lisätään muiden kasvien eri osia, kuten juuria, käpyjä, puunkuorta, marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Kasvivärillä saadaan hiuksiin erilaisia vivahteita ja muutettua sävyä hiukan tummemmaksi, mutta vaalentamaan sillä pystyy vain vähän. Koska kasviväri ei tasoita totuttuun tapaan tummuuseroja, sillä saa hyvin eloisia ja kauniita lopputuloksia.

Harmaan hiuksen peittämiseksi tarvitaan usein kaksi värjäyskertaa. Yhdellä värjäys kerralla saavutetaan enimmillään noin 50 % harmaiden peittokyky. Kasvivärillä voi värjätä hiusta useastikin hoitavien ominaisuuksien ansiosta ja usein käytettynä väristä saa syvemmän ja intensiivisemmän.

Kasvivärin yhteydessä voit ottaa halutessasi hemmottelevan jalkakylvyn.Takaisin ylös ::


Intialainen päähieronta


Intialainen päähieronta on vanha Intiasta kotoisin oleva itsehoidon muoto. Siinä tehdään sarja erilaisia hierontaliikkeitä, joilla käsitellään yläselän, käsivarsien, hartioiden, niska- ja päänalueen akupisteitä sekä lihaksia. Hoito suoritetaan istualtaan, hierottavalla on vaatteet päällä. Hoito on erittäin rentouttava ja sillä on stressiä poistava vaikutus.

Hoito lisää verenkiertoa käsivarsien, hartioiden, niskan ja pään seudulla sekä poistaa kuona-aineita. Lisääntynyt hiuspohjan verenkierto vaikuttaa myös hiusten hyvinvointiin. Päähieronta on oleellinen osa intialaisten naisten hiustenhoitoa - ja tunnetusti heillä on paksut ja kiiltävät hiukset!

HYÖDYT
• parantaa verenkiertoa
• poistaa kuona-aineita
• rentouttaa lihasjännityksiä
• auttaa päänsärkyyn
• helpottaa silmien rasitusta
• edistää ihon ja hiuksien elinvoimaisuutta
• vähentää stressiä
• vapauttaa energiaa
• parantaa keskittymiskykyä
• kohentaa itsetuntoa

Intialaista päähierontaa ei suositella tehtävän lääkekuurien aikana eikä raskaana oleville.

Tuotteet

AM luonnontuotteet 

Suomalaisia hiustuotteita Pietarsaaresta! Pienen yrityksen laadukkaista yrttipohjaisista tuotteista löytyy sopiva shampoo myös sinun hiuksille unohtamatta heidät viimeistelytuiotteitaan, jotka ovat omaa luokkaansa.

Argital

Italian ihme ekologisille ihmisille! Savipohjaiset shampoot ovat huippu hyviä. Argital-sarjasta meillä myös kasvovoiteita. Sarjan kehittäjänä on antroposofi Dr. Ferraro.

Khadi

Auyrvedinen-sarja josta Oranssissa on shampoita ja hiusöljyjä. Khadista löytyy monenlaista apua hiuspohjan ongelmiin. Tuoteet on valmistettu saksassa.

MeineBase

Alkuperäinen emäksinen mineraalisuola hiusten ja koko kehon puhdisteukseen.

Couleur Caramel

Laatumeikkejä Ranskasta! 

Frantsila

Hämeenkyrön lahja ihmisille! Yrttiuutteita ulkoiseen ja sisäiseen käyttöön. Nokkos-peltokorte-kalkki-puriste on huippu tuote hiuksille, kynsille ja koko keholle. Jalkavoide ja -suihke virkistää väsyneimmätkin jalat! Kysy Tiinalta vinkit luonnolliseen hoitoon hiuksissa, ihossa ja kehossa.

Kaurilan sauna

Voidemainen deororantti, Deovoide on tehokas luonnon deororantti. Se hellii ihoa ja ehkäisee epämielyttäviä tuoksuja. Ei sisällä alkoholia, alumiinia tai väriaineita. Myös täyttöpakkaus on saatavilla. Deovoiteet tehdään käsin Helsingissä. Useita tuoksuvaihtoehtoja ja hajusteetonkin löytyy. Nopea ja helppo käsinlevitys kaunaloihin ja vaikka jalkapohjiin!

Kaurilan Saunalta Oranssissa myös tuoksuttomat palashampoot sekä palahoitoaine!Takaisin ylös ::